Magyar nyelvű WordPress-t szeretnék!

A legtöbb Hosting szolgáltatónál amikor tartalomkezelőként feltelepítjük a WP-t, a választható nyelvek közt nincs ott a magyar… Ez persze nem akadályoz meg minket abban, hogy ezt beállítsuk:-) Nézzük meg 5 lépesben…

 • Első lépésként töltsük le a magyar változatot gépünkre innen! Fontos, hogy azonos verziót válasszunk (lehetőleg a legfrissebbet)! 
 • Majd csomagoljuk ki a tömörített állományt (pl. Total Commanderrel):
 • Másoljuk fel a nyelvi fájlokat a tárhelyünkre, ahol a WP-t futtatjuk/hosztoljuk. Én erre a WinSCP programot használom, mert a tárhelyre nem FTP-n keresztül, hanem a biztonságosabb SCP protokollon keresztül töltök fel. Természetesen, ha valakinek a tárhely szolgáltatója csak az FTP-t engedi, akkor arra a Total Commander is tökéletesen megfelel. Az alábbi képen bal oldalon tallóztam be a kicsomagolt nyelvi fájlokat, melyet a jobb oldalon látható WP specifikus könyvtárba másolok (a themes-t is):
 • Módosítsuk a wp-config.php fájlt, melynek helye a tárhelyen a root-ban van. Ennek több módja lehetséges: letöltjük, megszerkesztjük, majd visszatöltve felülírjuk a fájlt vagy ha van shell hozzáférésünk a tárhelyünkhöz, akkor pl. a nano szerkesztővel módosítjuk:
  cd /web
  nano wp-config.php
  /**
   * WordPress Localized Language, defaults to English.
   *
   * Change this to localize WordPress. A corresponding MO file for the chosen
   * language must be installed to wp-content/languages. For example, install
   * de.mo to wp-content/languages and set WPLANG to 'de' to enable German
   * language support.
   */
  define ('WPLANG', 'hu_HU');

  ‘en_EN’-t írtam át’ hu_HU’-ra…

 • Újra be kell tölteni a weboldalt, amin a WP fut: böngészőben frissítés, vagy ki és be jelentkezés a WP admin felületén…

Készen is vagyunk az admin felület magyarításával…

Igen ám, de mi a helyzet a Sablonunkkal? Én a twenty eleven sablont használom, melyhez a következő helyen találtam fordítást: köszönet érte!

A fent leírt módon tegyük be a megfelelő helyre és nevezzük át!

Készen is volnánk…

Hamarosan összeszedem a biztonság szempontjából érdekes változtatásokat… Ezt majd egy újabb bejegyzésben…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.